4 Aralık 2010 Cumartesi

...özel sevinç annem

...özel sevinç annem

2008 yılında farklı bir dünyanın içine girdim.. Yeni bir aile edindim.. Zorlukların, mutlulukların başarının tadını ilk Özel Sevinç Annem evinde tattım..Zaman geçti ve hayatlarında bir köşe edinebildim ve Engellilerin hayatlarına dahil oldum. Yeni iş arkadaşlarım oldu..  Endişeleniyordum merak ediyordum yapıcaklarımı.. Sorular vardı kafamda üstesinden gelebilecekmiydim. Bir adım attım ve şeffaf duvardan içeri girdim.. Herşey daha gerçekti paylaşılanlar, sevgiler, gülüşler.. 


Yapmam gereken, iş arkadaşlarım ve çocuklarımızla birlik olup engelleri yıkmak  insanların onlara karşı olan insan dışı varlık bakışlarından arındırmaktı.. Birlik içinde el ele yaşayabileceğimiz bir dünya oluşturmaktı. Bu dünyayı oluşturmak o kadar da zor değil.. Gerçekten zor değil yapılması gereken sadece paylaşmak.. herşeyi paylaşmak tüm gerçekliğiyle ve saflığıyla sevgimizi, bilgimizi tüm sıcaklğıımızı.. Elimden geldiğince tüm bilgimi ve sevgimi  paylaştım..Birşeyler kazandırabildiğimi gördükçe güçlendim.. Sevinç Annemde büyüdüm ben.. Yeni ailemin yanında farkına vardım tüm gerçeklerin..Kaliteli eğitim sistemini burada öğrendim.

Şuan birşeyler biliyorsam, birşeyler yaratabiliyorsam.. sizlerden öğrendim özel sevinç annem ve çocuklarım..
Funda Karataş
03.12.2010

5 yorum:

  1. Kutsal bir görev yapıyorsunuz. bize de herkesin kutsal bir görevle sorumluluk duygusu taşımasını aşıyılorsunuz. Sizin yüreğiniz güzel, herkesin de güzel bir yürek taşıması gerektiğini söylemek istiyorsunuz. Çünkü "hepimiz birimiz, birimiz de hepimiz" demek olduğunu hatırlatıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. evet bayım insanlar artık bunun bilincine varmalı.. aynı dünyada yaşıyoruz onlarda normal insanlar sadece farklı gelişim gösteriyorlar.. yaşamlarını zorlaştırmamalıyız aksine elimizdenn geldiğince kolaylaştırmalıyız..
    .. ve inanın normal gelişim gösteren bir insanla ilgilenmek daha zor.
    farklı gelişim gösteren çocukların gülüşleri sevgileri, öfkeleri bile gerçek.. herşeyleri!

    bir tebessümün bile size geri dönüşü fazla oluyor. yeterki o gülüşün içten olduğunu hissetsinler..

    Bir çok gerçeğin bilincine farkına vardım ve şimdide başkalarına vardırtmaya çalışıyorum..

    ilginiz ve alakanız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Aslında bütün yazılarında bir denge var. Dostluk için yazılan her değer anlamlıdır. Yerini bulur. Huzur bulursun. (Güzel bir anı olsun diye bir test sorusu sormuştum. Benum biloğun başlığın altında 16 sayısı var. Dikkate değer olsun diye bir soru hazırlamıştım. Paylaştık teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. emin olun paylaşımlarınız bende güzel bir anı olarak kalıyor.. hatta bugün daha önceden sayfamda paylaşmış olduğunuz bir öyküyü arkadaşlarımla paylaştım.. biraz kulaklarınızı çınlattıkta denilebilir buna :)ilginiz ve alakanızdan memnunum.. yazdıklarım, yaptıklarım bir boşlukda sallanmıyor.. birileri tarafından izleniliyor olması güç veriyor çünkü..

    bu blogu oluşturmamda bana destek olan bir dostum var onunla hep fikir alışverişi içindeyimdir.. bir konuşmamız üzerine alınmış bir karardı. anı anına paylaşılmış özel bir yazı oldu o..

    yazılarımda denge oluşturabiliyorsam bunu sizlere hissettirebiliyorsam ne mutlu bana.. çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. Bütün dostlarımız aynı zamanda birer kutsal görevi yerine getirenlerdendir. Dostlarımızın düşüncelerine saygı duyuyorum. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil