29 Ekim 2010 Cuma

...kör balıkçı


 Gecenin parlak,  göz alıcı ışığında  bir balıkçı..  savurduğu oltanın ucundaki ateş böceği misali parlayan fosforlu ışığı göremeyecek kadar  kör  bir balıkçı… oltasının ucuna ilişen tüm balıkları kaçıracak kadar kör.. yalnız.. 

 Funda Karataş
29.10.2010  
 Fotoğraf;Oktay Tufan

2 yorum:

  1. Balıkları severim. Aklıma bir balığın öyküsü geldi bak. paylaşalım mı? Hadi paylaşalım;

    Küçük balık, yiyecek bir şey sanıp süratle atıldı çapariye. Önce müthiş bir acı duydu dudağında... Sonra hızla çekildi yukarıya. Aslında hep merak etmişti denizlerin üstünü. Neye benzerdi acaba gökyüzü. Balıkçının parmakları hoyratça kavradı onu ve küçük balık anladı yolun sonunun geldiğini. Koca denizlere sığmazdı, oysa şimdi yüzerken küçücük yeşil leğende, cansız dostlarına değiyordu ister istemez. Bir kedi yalanarak baktı gözünün içine. Yavaşça karardı dünya; başı da dönüyordu. Son kez düşündü derin maviyi, beyaz mercanı, bir de yeşil yosunu.
    İşte tam o sırada eğilip aldım onu, yürüdüm deniz kenarına. Bir öpücük kondurdum başına. Sade bir törenle saldım denizin sularına. Bir an öylece baka kaldı, sonra sevinçle dibe daldı gitti. Teşekkürü de ihmal etmemişti, birkaç değerli pulunu avuçlarımda bırakarak. Balıkçı ve kedi şaşkın baktılar yüzüme: "Neden yaptın bunu?" diye sorar gibiydiler.
    "Bir gün" dedim, "Bulursam kendimi yeşil leğendeki küçük balık kadar çaresiz, son ana kadar hep bir ümidim olsun diye."

    Ümidinizin kalmadığı anlarda, bu hikâyeyi düşünüp, teselli bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler bayım böyle bir hikayeyi paylaştığınız için ve yüzümdeki tebessüme neden olduğunuz için..

    ..kendimi çaresiz hissettiğim zaman bende bu hikayeyi getiricem aklıma ki bir ümidim olsun diye..

    saygılar..

    YanıtlaSil